Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Național Brukenthal, mai mult de 300.000 de vizitatori anul trecut. Festival Internațional de Artă Contemporană, în septembrie 2023
muzeul brukenthal

Muzeul Național Brukenthal, mai mult de 300.000 de vizitatori anul trecut. Festival Internațional de Artă Contemporană, în septembrie 2023

Muzeul Național Brukenthal a înregistrat mai mult de 300.000 de vizitatori anul trecut, când a organizat și a găzduit zeci de evenimente, potrivit răspunsului oferit de instituție la solicitarea curatorial.ro.

Pe parcursul anului 2022, au trecut pragul muzeului 306.506 vizitatori.

Cea mai populară expoziție a fost „Călatorie în lumea stampelor Meiji”, organizată cu prilejul Zilei Împăratului Japoniei. În perioada februarie – iunie 2022, a fost vizitată de 78.146 de persoane.

Anul trecut, muzeul a organizat și a găzduit mai mult de 60 de expoziții și evenimente culturale, potrivit reprezentanților instituției.

În 2023, Muzeul Național Brukenthal va organiza un număr similar de evenimente, atât la Sibiu, cât și în țară și străinătate.

În luna mai este programat un simpozion internațional despre istoria artei și istorie, iar în luna septembrie, un festival internațional de artă contemporană.