Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  REPORTAJ FOTO – Retrospectivă Albert Györkös Mányi, la București
györkös, mntr, curatorial.ro

REPORTAJ FOTO – Retrospectivă Albert Györkös Mányi, la București

Mai mult de 40 de picturi în ulei semnate Albert Györkös Mányi sunt expuse în Sala Noua Galerie a Muzeului Național al Țăranului Român.

Vizitatorul pătrunde în lumea feerică pe care profesorul de muzică și pictorul maghiar a surprins-o în opera sa. De la peisaje de iarnă, la cadre spirituale și portrete. Între acestea din urmă se remarcă cel al scriitorului Nichita Stănescu.

györkös, mntr 1, curatorial.ro

„Györkös 100” cuprinde operele de artă cunoscute și reprezentative ale lui Albert Györkös Mányi, dar și nuanțele și variațiunile lumii sale artistice, nedezvăluite până acum, după cum a fost prezentată.

györkös, mntr 3, curatorial.ro

Expoziția face parte din seria de evenimente organizate de Institutul Liszt Centrul Cultural Maghiar din Sfântu Gheorghe și Casa Memorială Albert Györkös Mányi din Cluj, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea pictorului și muzicianului Albert Györkös Mányi, și a ajuns la București după Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Săvădisla și Sfântu Gheorghe.

györkös, mntr 2, curatorial.ro

Expoziția de la MNȚR va putea fi vizitată până pe 13 noiembrie.

Credit foto: curatorial.ro