Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Retrospectivă Neculai Iorga, la galeria Simeza
neculai iorga

Retrospectivă Neculai Iorga, la galeria Simeza

O retrospectivă Neculai Iorga va fi vernisată pe 2 mai, începând cu ora 18:00, la galeria Simeza din centrul Bucureștiului și marchează 90 de ani de la nașterea artistului.

Criticul de artă Virgil Mocanu spunea despre artist: „Iorga este un poet al culorii, al formei si al capacitatii de a construi care reda sentimentul plenitudinii imaginii si a starii afective”.

Dan Grigorescu îl caracteriza astfel: „O viziune limpede, o mare onestitate profesională, un lirism direct, fără complicate probleme, se găsesc într-o pictură în care culoarea, uneori sprințară, alteori visătoare, are o vibrație tăcută. Pictorul nu iubeste stridențele. Și nu se referă decât la problemele pe care le poate rezolva. Iorga a găsit tonul autentic al unei vocații lirice”.

Artist plastic, muzeograf și profesor, Neculai Iorga a abordat în pictura și grafica sa diverse teme, de la portret la nud și peisaj, iar tehnica a fost schimbată, în ultimele decenii, de la ulei la acrilice.

Expoziția de la Simeza va fi deshcisă în perioada 2 – 15 mai.