Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Retrospectiva Victor Brauner de la Timișoara, mai mult de 26.000 de vizitatori
victor brauner 1, expozitie mnart, curatorial.ro

Retrospectiva Victor Brauner de la Timișoara, mai mult de 26.000 de vizitatori

Expoziția retrospectivă „Victor Brauner: Invenții și magie”, deschisă în urmă cu două luni la Muzeul Național de Artă din Timișoara, cu ocazia lansării programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii a înregistrat mai mult de 12.000 de vizitatori până la jumătatea lunii aprilie. Organizatorii au anunțat ulterior că, pe întreaga perioadă de desfășurare, a fost vizitată de mai mult de 26.000 de persoane.

Victor Brauner: Invenții și magie”, curatoriată de Camille Morando, organizată cu participarea Centre Pompidou, Art Encounters Foundation și a Institutului Francez din România, e deschisă până pe 28 mai și reunește mai mult de 90 de lucrări – picturi, desene, sculpturi și obiecte reprezentative pentru întreg parcursul carierei lui Victor Brauner, atât din perioada românească, cât și din perioada pariziană – prezentate în premieră românească. Este vorba despre lucrări din perioada 1920 – 1960.

Patruzeci dintre ele sunt împrumutate de Centre Pompidou din Paris, din colecțiile muzeelor Saint-Étienne Métropole (MAMC+), Musée Cantini Marseilles și ale altor muzee din România și din colecții private și din străinătate.

„Probabil că nicio expoziţie din istoria muzeului nu a atras un număr atât de mare de vizitatori precum a făcut-o expoziția «Victor Brauner: Invenții și magie» în doar două luni. O expoziţie de succes pentru MNArT reprezintă un raport favorabil între un conţinut curatorial de calitate şi o prezentare pe măsură, dar factorul cel mai important rămâne, desigur, publicul care alege să vină în muzeu și să descopere expozițiile pe care le propunem. Până acum, doar cu expoziția Victor Brauner, Muzeul Național de Artă din Timișoara a depășit numărul total de vizitatori de anul trecut. Ne propunem ca acest tip de succes să rămână un jalon pe care să îl atingem constant pe viitor”, a transmis Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă Timișoara.

Accesul pentru vizitarea expoziției e permis de miercuri până duminică, prețul unui bilet fiind de 55 lei. Muzeul Național de Artă Timișoara poate fi vizitat în intervalul orar 13:00 – 21:00. Accesul este gratuit pentru toate categoriile de public în fiecare a treia zi de miercuri a lunii.

UPDATE

Finisajul a avut loc pe 28 mai, iar organizatorii au anunțat că expoziția a fost vizitată de mai mult de 26.000 de persoane pe întreaga perioadă.

Doar la vernisaj, „Victor Brauner: Invenții și Magie” a fost văzută de 6.000 de persoane, iar 3.000 au venit la Muzeul Național de Artă din Timișoara pentru a admira această expoziție-eveniment cu ocazia Zilei Mondiale a Muzeelor, care a avut loc pe 13 mai.