Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Rezilienţa locuitorilor din New York este celebrată într-o amplă expoziţie la MoMA

Rezilienţa locuitorilor din New York este celebrată într-o amplă expoziţie la MoMA

Expoziţia “Greater New York” este deschisă până pe 18 aprilie şi reuneşte lucrări semnate de 47 de artişti sau grupuri artistice. Operele schiţează un portret intim al metropolei americane, prin evidenţierea unor procese creative deseori trecute cu vederea în acest mediu urban.

“’Greater New York’ deschide graniţele geografice şi istorice şi extinde poveştile artiştilor şi mişcărilor artistice din New York”, arată reprezentanţii The Museum of Modern Art (MoMA). Împletind stilul documentar, imaginile de arhivă cu ficţiunea şi suprarealismul, evenimentul de la MoMA arată cum artiştii percep fenomenele de alienare dar şi de apartenenţă. Un proiect interdisciplinar şi intergeneraţional, “Greater New York” explorează modul în care se nasc afinităţile faţă de un loc, de-a lungul timpului. De asemenea, este un omagiu adus spiritului rezilient al artiştilor care au format, într-o măsură, New York-ul şi care au fost martori ale multor transformări ale oraşului.