Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Romanian Design Week – Mai mult de 150 de proiecte, în centrul Bucureștiului, și Noaptea Studiourilor de Arhitectură
young designers rdw, curatorial

Romanian Design Week – Mai mult de 150 de proiecte, în centrul Bucureștiului, și Noaptea Studiourilor de Arhitectură

Cea de-a 11-a ediție Romanian Design Week, eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România, va avea loc în centrul Bucureștiului, în perioada 12 – 28 mai, cu tema „Connections”.

Romanian Design Week propune anul acesta mai multe noutăți și programe speciale:

→ Expoziția dedicată designului și arhitecturii, Piața Amzei
Sub tema „Connections”, ediția a 11-a readuce în programul festivalului expoziția adresată proiectelor arhitecților și designerilor locali din ultimii doi ani din categoriile: arhitectură, design interior, modă, design grafic, ilustrație și design de produs. Peste 150 de proiecte vor fi prezentate publicului timp de 17 zile în cadrul expoziției din Piața Amzei. Design expozițional realizat de Attila Kim Architects.

→ Noaptea Studiourilor de Arhitectură, 25 mai, București
Un eveniment din cadrul Romanian Design Week 2023 dedicat exclusiv arhitecturii și designului interior. Designeri și arhitecți vor deschide publicului mai mult de 15 studiouri și birouri, pe 25 mai.

→ Evenimente satelit RDW Design GO! 2023, București
Connect with the city – Mai mult de 100 de evenimente conexe alcătuiesc anul acesta programul RDW Design GO!, cu un calendar divers de discuții, expoziții, workshopuri și ateliere deschise, programul funcționează ca o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști. RDW Design GO! va ajunge în patru cartiere – Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Cartierul Creativ și Ioanid-Icoanei, în perioada 12 – 28 mai.
Programul complet va fi disponibil la începutul lunii mai.

→ RDW Young Design by DIPLOMA Show, Piața Amzei
Connections with a new generation – Un format nou în RDW, Young Design by DIPLOMA Show vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, având la bază tema „Connections” și preocupările care însoțesc tinerii creativi în practica lor. Peste 20 de expozanți, absolvenți recenți ai facultăților creativ-vocaționale din țară, își vor prezenta proiectele de arhitectură, design de produs, design grafic și modă. O selecție curatoriată de echipa DIPLOMA Show și atent așezată de echipa BAZA. Deschidem Orașul.

→ RDW Social, Piața Amzei
Connect with the creatives – O serie de petreceri, cu scopul de a crea context pentru întâlniri și discuții, cu pretext de socializare, cu un line-up format din artiști cunoscuți, dar și debutanți, în Piața Amzei.

→ RDW Talks
Connect with the professionals – O serie de interviuri cu profesioniști din domeniile creative, parte din cea de-a 11-a ediții Romanian Design Week.

→ RDW Market, Piața Amzei
Connect with local design – O selecție de produse create de designeri și producători locali, la vânzare.