Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Royal College of Art are un nou campus, după o investiţie de 135 de milioane de lire sterline
Royal College of Art

Royal College of Art are un nou campus, după o investiţie de 135 de milioane de lire sterline

Royal College of Art are un campus reînnoit, în Battersea, Londra, în urma unei investiţii de 135 de milioane de lire sterline, informează artlyst.com.

Noile clădiri au fost create de arhitecţii de la celebra firmă Herzog & de Meuron

Această expansiune vine în contextul intenţiei de a cuprinde programele postuniversitare de Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Artă şi Matematică. Astfel, cei care studiază aici sunt faţă în faţă cu cele mai mari provocări actuale.

Instituţia de învăţământ a primit un grant de 54 de milioane de lire sterline, din Trezoreria Majestăţii Sale.

Printre noile clădiri din campus se numără studiouri şi ateliere cu patru niveluri, dedicate studiului sculpturii, artei contemporane şi designului.

Acestora li se alătură un hangar de 350 de metri pătraţi, pregătit pentru opere monumentale.

Dar arta este doar una din preocupările instituţiei. Hangarul dedicat roboticii oferă spaţiu viitorilor specialişti pentru teste legate de design, inginerie, sculptură şi tehnică robotică.

De asemenea, există în campusul londonez un spaţiu pentru inovaţie care merge până la domeniile Realitate Augmentată şi Realitate Virtuală.