Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Salonul Internațional al Sticlei 2024
salonul international al sticlei 2024 ediția 36

Salonul Internațional al Sticlei 2024

Salonul Internațional al Sticlei, ajuns la a 36-a ediție, va avea loc la galeria Orizont, curatoriat de Ioana Stelea și Mihai Băncilă, și propune o expoziție care include aproximativ 100 de artiști, nume de referință din domeniu și studenți.

Vernisajul este programat în 10 mai, la ora 19:00, iar Salonul va fi deschis până în 14 iunie.

Ideea constituirii unui salon dedicat sticlei a prins contur în anul 1988, fiind inițiată de un grup de artiști coagulați în jurul unuia dintre cele mai cunoscute și apreciate nume din domeniu, regretatul maestru Vladimir Cioroiu. Scopul principal care a stat la baza creării acestui salon a fost acela de a  re/aduce arta sticlei în atenția publicului și a specialiștilor, să  recalibreze poziția acestor practici în matca artelor decorative.

Curatorii celei de a 36-a  ediții a Salonului Internațional al Sticlei aduc în prin plan un concept curatorial elaborat, care acomodează printr-un exigent proces de selecție, discursuri artistice extrem de diferite, structurând astfel un traseu expozițional care are capacitatea de a prezenta lucrări relevante și perfect sincronizate cu practicile contemporane din domeniul sticlei, dar și cel specific artelor decorative. Echipa curatorială si-a propus să atragă atenția asupra acestei forme de artă, fragilă și puternică, în același timp; asupra unei întregi serii de artiști contemporani, chiar din diferite generații, care se încăpățânează să propună lumii artistice contemporane un material cu o istorie milenară, versatil, dar cu fabuloase abilități de a se adapta și răspunde esteticii contemporane.

Printre participanții internaționali la această ediție se numără Anna Mlasowky (SUA), Plamen Kondov (Bulgaria), Monica Naydenova (Bulgaria), Ramona Pauli (Germania) și Rebbeca Tanda (Germania), alături de artiști români apreciați și recunoscuți internațional, precum  Alexandra Mureșan și Matei Negreanu, care activează la Paris.