Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Salonul Național de Artă Contemporană se desfăşoară între 5 şi 20 noiembrie
snac

Salonul Național de Artă Contemporană se desfăşoară între 5 şi 20 noiembrie

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) are loc între 5 şi 20 noiembrie, iar evenimentul este dedicat anul acesta împlinirii a 100 de ani de organizare profesională a artiștilor din România.

Potrivit organizatorilor Salonului, evenimentul va prezenta publicului, într-una dintre cele mai ambițioase expuneri din cadrul formulei SNAC, lucrările de pictură, sculptură, grafică, multimedia, arte decorative și artă religioasă a peste 370 de artiști din toată țara, selectați de către curatorii Marilena Preda Sânc, Marius Barb și Gheorghe Pogan pentru secțiunea pictură; Reka Csapo Dup pentru secțiunea sculptură; Anca Boeriu pentru secțiunea grafică; Roxana Trestioreanu și Bogdan Iorga pentru secțiunea multimedia; Dorina Horătău, Cristina Popescu Russu și Ioana Stelea pentru secțiunea arte decorative; Luiza Barcan și Irina Sava pentru secțiunea artă religioasă, sub coordonarea generală a Magdei Cârneci, curator general al SNAC 2021.

Evenimentul se va deschide oficial pe 5 noiembrie, cu vernisaj online, la Combinatul Fondului Plastic, din București. Începând cu această dată, expozițiile vor fi accesibile și publicului, în grupuri restrânse, cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2 și conform programului fiecărei locații.

Expozițiile din cadrul SNAC 2021 se vor desfășura în 6 galerii și două muzee naționale din București, conform următorului calendar expozițional: Combinatul Fondului Plastic- UNAgaleria, S.E.N.A.T., Spațiul The Institute , Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Sala de Sticlă , Muzeul Național al Țăranului Român, Galeria Simeza, Galeria Căminul Artei/Centrul Artelor Vizuale, Galeria Orizont.

Salonul Național de Artă Contemporană, ediția 2021 reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, care marchează continuitatea în contemporaneitate a conceptului de salon de artă, aflat între tradiție și inovație, plecând de la un model lansat încă din anul 1864 și trecând istoric prin diferite formule de percepție și de prezentare culturală.