Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Salonul Sticlei, dedicat memoriei lui Vladimir Cioroiu
amprente, vladimir cioroiu, expo annart

Salonul Sticlei, dedicat memoriei lui Vladimir Cioroiu

Ediția de anul acesta a Salonului Sticlei, care va debuta pe 20 aprilie, la Galeria Orizont din București, este dedicată memoriei artistului Vladimir Cioroiu.

Curatori ai celei de-a 35-a ediții sunt Ioana Stelea, Mădălina Ion Dima și Mihai Băncilă. Expoziția va fi deschisă până pe 15 mai.

Artistul Vladimir Cioroiu, membru al Filialei de Arte Decorative din București a UAP, s-a născut pe 13 mai 1950 în Londra. A absolvit, în 1971, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, iar în 1977, Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative, Departamentul Ceramică – Sticlă – Metal, la clasa profesorilor Zoe Băicoianu, Monica Damian și Marcel Brici.

În anul 1988, a inițiat și a organizat primul Salon Național de Artă în Sticlă, „Formă și Lumină”, la Galeria Orizont din București.

De-a lungul carierei s-a făcut remarcat prin sculpturile sale în sticlă prezentate la un număr impresionant de expoziții naționale și internaționale de arte decorative și design, fapt ce i-a adus mai multe premiiꓽ în 1986, Premiul Salonului Tineretului de Artă Plastică și Decorativă, Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România pentru Artele Focului – în 2003, iar în 2017, Premiul Transparențe la Salonul Sticlei. Vladimir Cioroiu a murit în luna martie 2023, la vârsta de 72 de ani.

Fotografie: lucrare din expoziția „Amprente” a lui Vladimir Cioroiu, deschisă în 2022 la AnnArt