Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Săptămâna Coreeană. Artistul Byoung-il Sun va vizita Art Safari pentru a se întâlni cu publicul
expoziție, art safari, curatorial.ro

Săptămâna Coreeană. Artistul Byoung-il Sun va vizita Art Safari pentru a se întâlni cu publicul

Art Safari și Ambasada Republicii Coreea prezintă „Korean Beauty in Poster Art”, o expoziție care reunește postere create de Byoung-il Sun inspirate de Hangul (alfabetul coreean) și de cultura coreeană, în Palatul Dacia-România. Această expoziție reprezintă momentul de vârf al seriei de evenimente Săptămâna Coreeană (10 – 16 octombrie), eveniment cultural organizat anual, care are ca scop creșterea vizibilității și a interesului pentru cultura coreeană.

În acest an, creatorul lucrărilor, Byoung-il Sun, va vizita Art Safari pentru a se întâlni cu publicul și pentru a-l ghida să descopere valorile contemporane ascunse în tradițiile coreene, prin tehnica sa artistică inovatoare.

Byoung-il Sun, un artist grafic și profesor multipremiat, originar din Republica Coreea, cu o practică artistică de peste trei decenii, aduce imagini din cultura coreeană care traduc prin artă sistemul de scriere al limbii coreene. Expoziția este structurată în trei capitole: „Koreanism: empatie tradițională și materialitate regăsite în cotidian”, „Hangul, devenind o imagine” și „Crearea ierarhiei vizuale”, care însumează 40 de lucrări de artă.

Evenimente speciale la Art Safari

Două evenimente speciale vor avea loc în cadrul expoziției de la Art Safari: un curs de design de tricouri Hangul Typo Stencil T-Shirts Design Class, dedicat exclusiv studenților de la Arte, desfășurat pe 12 octombrie, începând cu ora 10:30, și un eveniment de caligrafie Hangul, deschis vizitatorilor Art Safari, pe 13 octombrie, începând cu ora 18:00, ambele susținute de creatorul lucrărilor de artă prezentate în expoziție, Byoung-il Sun.

byoung il sun, art safari, curatorial.ro

„Sperăm că artistul coreean, studenții și publicul român vor colabora, împărtășindu-și spiritul și simțul artistic, întrucât suntem de părere că înțelegerea reciprocă și comunicarea reprezintă baza pentru creșterea vizibilității Coreei în România”, sunt cuvintele adresate de ambasadorul Republicii Coreea, Kap-soo Rim.

Program și bilete Art Safari – ediția a X-a

Art Safari va putea fi vizitat în perioada 23 septembrie – 11 decembrie 2022, de joi până duminică, în Palatul Dacia-România, din Centrul Vechi al Bucureștiului (str. Lipscani, nr. 18-20), în intervalul 12:00 – 21:00. În fiecare vineri și sâmbătă, sunt organizate tururi de noapte – Night Tours -, între orele 22:00 și 01:00, care cuprind ghidaj în expoziție și muzică live.

Tematica Night Tours din serile de 14 și 15 octombrie este K-pop. De asemenea, Art Safari oferă și vizite ghidate tematice de zi, inclusiv în limba engleză și franceză. Biletele pot fi achiziționate pe site-ul Art Safari, dar și la fața locului.