Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sașa-Liviu Stoianovici și Andrei Rosetti, despre apă la Galleria 28
aqua recens

Sașa-Liviu Stoianovici și Andrei Rosetti, despre apă la Galleria 28

Artiștii Sașa-Liviu Stoianovici și Andrei Rosetti au un dialog despre apă la Galleria 28 din Timișoara, sub titlul „Aqua Recens”, expoziție deschisă în perioada 5 – 20 aprilie.

Curatorul Maria Pașc explică: „În ape proaspete se scaldă cei doi artiști Sașa-Liviu Stoianovici și Andrei Rosetti. Firi în care îndrăzneala și ingeniozitatea se sprijină pe acumulări temeinice și pe tradiție. S-au pictat secole întregi ape, valuri. Dar în această expoziție este înfățișat însuși freamătul apei. Nu doar să vezi, ci să și asculți. Să faci ascultare? Gândul alcătuirii acestei expoziții se sprijină pe acea bucurie a împărtășirii unor lucruri ce revendică o rotunjime. Lucruri care nu pot fi ținute sub obroc între granițele unei singure discipline academice, al unui mediu multimedia, care se adresează cu precădere unui anume simț. Curgeri de ape sunt înfățișate văzului, dar și auzului. Expoziția, în alcătuirea ei acvatică, trece și proba aerului, îți dă senzația că îți fuge pământul de sub picioare”.

„Aqua Recens” este prima manifestare dintr-o serie de expoziții ce vor fi găzduite de Galleria 28 a căror miză este producerea unei mișcări libere dinspre limbajul vizual spre alte poetici: cuvânt, muzică, sunet, obiect, instalație, în încercarea de a da trup efemer unor gânduri care inspiră oameni de diferite vocații, sau deschiși spre mai multe profesii aflați în dialog poetic.

Expoziția va putea fi vizitată până în 20 aprilie, de luni până sâmbătă, cu programare la numărul de telefon 0722.503.028 sau la adresa de e-mail a galeriei.