Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Șase artiști vizuali, într-o expoziție de colaje, ilustrații digitale și fotomontaje de artă
expozitie intimate journey

Șase artiști vizuali, într-o expoziție de colaje, ilustrații digitale și fotomontaje de artă

Artiștii vizuali Ada Moisă, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei și Ruxandra Niculae vor expune împreună la Paris14A din București, în perioada 7 decembrie – 7 ianuarie, o serie de colaje analog și digitale, ilustrații digitale și fotomontaje de artă contemporană sub titlul „Intimate Journey”.

Vernisajul e programat să aibă loc pe 7 decembrie, la ora 18:00, la adresa str. Paris nr. 14 A, în spațiul Déco et Aménagement Intérieur, în prezența artiștilor. Va fi inclus și un colaj performativ al actorilor și dansatorilor Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu.

Fiecare colaj este și un jurnal vizual al stărilor, amintirilor și reflecțiilor sale intime. Prin materiale, texturi, forme și suprapuneri variate, fiecare artist propune conexiuni neașteptate între elemente aparent disparate, ilustrând complexitatea și diversitatea experiențelor umane. Intimitatea se naște din această vulnerabilitate de a dezvălui straturi profunde ale emoțiilor, gândurilor și experiențelor personale.

Fiecare lucrare lansează o invitație către privitor de a observa, de a-și pune întrebări, de a simți, de a fi curios și de a porni în propria călătorie.

Accesul în expoziție este liber.

Despre artiști

Ada Moisă (D’Ada Collage) e artist și designer stabilit în București, pasionată de print și texturi, fiind activă în domeniul colajului din 2009.

Andrei Stan este artist multidisciplinar si creativity coach. A început ca fotograf, continuând călătoria artistică prin regie de teatru și film, muzica și poezie.

Cristiana Bucureci a debutat în arta colajului în 2015 și a avut expoziții colective și individuale în Cipru, Israel și în România – la București, Timișoara, Cluj și Iași.

Livia Marinescu este artist multidisciplinar. A expus fotografie, colaj și instalație video în Marea Britanie și în România, și are un master în Istoria Artei (St Andrews University).

Nicoleta Ababei este artist de colaje analog și mixed – media, elevă a Școlii de Arte București, secția pictură, pasionată de colajul analog artistic, ce combină forme poetice, grafice și organice, cu texturi, pete de culoare, cărbune și vopsea.

Ruxandra Niculae este artist multidisciplinar, a descoperit arta colajului în anul 2019. A colaborat în proiecte de design prin colaj cu artiști muzicali, scriitori și a participat la o expoziție de grup în Belgia.