Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Sculpting Paradise” – serie de licitații cu lucrări de François-Xavier și Claude Lalanne
françois xavier lalanne, grand requin, christies

„Sculpting Paradise” – serie de licitații cu lucrări de François-Xavier și Claude Lalanne

„Sculpting Paradise”, serie de licitații cu lucrări de François-Xavier și Claude Lalanne, este programat să aibă loc în a doua parte a lunii noiembrie, la Christie’s New York. Va fi prima vânzare de această amploare organizată în Statele Unite cu lucrări ale cuplului.

Ele provin din colecția Marie Lalanne, fiica artiștilor, cetățean franco-american și artist de asemenea.

Aproximativ 250 de loturi vor fi scoase la licitație, la Rockefeller Center și online. Anterior vânzării, lucrările vor fi expuse la galeriile Christie’s din centru.

Colecția va fi o incursiune în universul poetic și în creativitatea celor doi Lalanne, cu sculpturi importante precum „Grand Requin”, „Console Gorille”, „Grand Poisson Paysage” și „Choupatte”, bijuterii și lucrări pe hârtie.

Expoziții, prezentări online și dezbateri

Licitațiile de la New York vor fi precedate, în toamnă, de o campanie internațională de marketing, cu expoziții în Los Angeles, Paris și Dubai, prezentări online în Asia, discuții cu specialiști în creația lui François-Xavier Lalanne (1927 – 2008) și Claude Lalanne (1925 – 2019).

„François-Xavier și Claude Lalanne se numără printre cei mai talentați și originali artiști ai secolelor 20 și 21”, a spus într-un comunicat Guillaume Cerutti, CEO Christie’s. „Suntem mândri, mulțumită inițiativei fiicei lor americane Marie Lalanne, să putem prezenta în New York, în mijlocul sezonului de licitații de artă modernă și contemporană, o selecție emblematică pentru universul artistic și creativitatea lor”.

Foto: „Grand Requin”, de François-Xavier Lalanne. Credit: Christie’s