Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculptură în teracotă de Elena Lot Vlad, la Galateea
elena lot vlad

Sculptură în teracotă de Elena Lot Vlad, la Galateea

„Scene din viața unei femei”, expoziție cu lucrări de sculptură în teracotă de Elena Lot Vlad, va fi deschisă la galeria Galateea Contemporary Art în perioada 6 – 31 martie.

Despre artista Elena Lot Vlad (1956 – 2021), curatoarea Cristina Bolborea spune că „vindecată prin poezie, apelează la funcțiile culturale ale argilei, acea argilă specifică și universală”.

Expoziția este organizată cu sprijinul sculptorului Aurel Vlad, care i-a fost soț.

Elena Lot Vlad a absolvit, în 1987, Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Sculptură, și, din 1992, era membru al Uniunii Artiștilor Plastici. A avut mai multe expoziții personale în galerii din țară și din străinătate și a participat la expoziții de grup – în România, Franța, Italia, Ungaria, Germania și Slovacia – și la simpozioane de sculptură. A fost asistent de costume și scenograf de teatru.

„Scene din viața unei femei” a fost anterior prezentată în Germania și Austria, dar și în țară. Vernisajul de la București este programat în 6 martie, la ora 16:00.