Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculpturi de urşi, decorate creativ şi expuse în Sheffield – cumpărate cu 525.000 de lire, la o licitaţie în beneficiul unui spital

Sculpturi de urşi, decorate creativ şi expuse în Sheffield – cumpărate cu 525.000 de lire, la o licitaţie în beneficiul unui spital

Şaizeci de sculpturi de urşi, colorate în diverse maniere, au fost expuse în Sheffield, Marea Britanie, ca parte a unui demers care la final a strâns peste jumătate de milion de lire steriline.

Este vorba de o licitaţie care a avut ca scop finanţarea unei secţii de oncologie pentru copii, la spitalul din oraş, informează BBC.

Sculpturile de doi metri au fost vândute astfel în scop caritabil iar cea mai mare sumă de adjudecare a fost pentru o lucrare de Pete McKee – 30.000 de lire.

Organizatorii licitaţiei au afirmat că rezultatul este “incredibil”.

O statuie cu auriu şi argintiu, numită “Steampunk Bear”, a fost adjudecată la al doilea cel mai mare preţ, anume 22.000 de lire sterline.

Credit foto: Bears of Sheffield via BBC