Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
O operă în format NFT inspirată de Banksy va fi scoasă la licitaţie iar o parte din venituri vor fi donate

O operă în format NFT inspirată de Banksy va fi scoasă la licitaţie iar o parte din venituri vor fi donate

O operă în format NFT, inspirată de Banksy, “Warning Sign”, va fi licitată şi o parte din venituri vor fi direcţionate în scop caritabil, informează BBC.

Este vorba de opera pe care misteriosul artist a realizat-o ca omagiu al evenimentelor de la 11 septembrie. Un indicator rutier este modificat pentru a sugera cele două Turnuri Gemene, atacate în New York.

Varianta virtuală a operei permite o vizualizare de 360 de grade şi la finalul experienţei include un stol de porumbei, care zboară deasupra simbolurilor clădirilor.

Compania media Gloss, care deţine lucrarea, a afirmat că această cripto-operă va “consolida” valoarea originalului şi va crea o schimbare “seismică” în lumea creaţiilor în format digital.  Licitaţia, care poate fi accesată pe platforma OpenSea, se încheie pe 12 decembrie.

Un procent al veniturilor obţinute din licitaţie va fi direcţionat către Fundaţia Departamentului Pompierilor din New York , care susţine familiile angajaţilor care şi-au pierdut viaţa în atentatul din 2001.

Credit foto: Gloss via BBC