Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculpturi „soldați şi îngeri” de Ileana Oancea
ileana oancea cubo ingerasi

Sculpturi „soldați şi îngeri” de Ileana Oancea

Expoziția de sculptură „soldați și îngeri” a artistei Ileana Oancea, ce reuneşte lucrări bidimensionale și piese ronde-bosse realizate recent, în tehnică mixtă, este prezentată la Galeria Brăteanu din Timișoara în perioada 30 aprilie – 17 mai.

Ileana Oancea (n. Bucureşti, 2 decembrie 1977) este artist vizual cu două decenii de experiență, a absolvit Universitatea de Arte din București, specializarea Sculptură. Are experiență pedagogică în două universități și un doctorat în arte vizuale obținut în anul 2006. Expune constant atât în galerii, cât și în spațiul public, colaborează în proiecte de facturi diverse, tabere de creație, expoziții de grup şi de sculptură monumentală de for public, precum şi în proiecte de arheologie experimentală.

ileana oancea, soldat

În expoziția „soldați şi îngeri’’, curatoriată de Costin Brăteanu, aduce împreună două imagini contrastante – una înseamnă război, pavăză și agresiune, cealaltă este simbolul legăturii dintre cer și pământ, dintre cele văzute și cele nevăzute. Și unii și ceilalți poartă cu ei semne ale dualităţii.

ileana oancea, inger

Vernisajul va avea loc în 30 aprilie, la ora 19:00, iar expoziția poate fi vizitată până în 17 mai, în intervalul orar 09:00 – 17:00.

Fotografiile cu lucrările artistei Ileana Oancea sunt publicate prin amabilitatea Galeriei Brăteanu