Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Secret Entrance”, prima expoziție Pal B. Stock în România
pal b stock, expozitie

„Secret Entrance”, prima expoziție Pal B. Stock în România

Expoziția „Secret Entrance”, cu lucrări ale artistului de origine maghiară Pal B. Stock, va fi deschisă la Anaid Art Gallery din București între 23 septembrie și 17 decembrie 2022.

Pal B. Stock este un artist de origine maghiară, născut la Debrecen în 1964, care a emigrat în perioada comunistă în Germania, apoi în Statele Unite ale Americii.

Activitatea sa expoziţională s-a desfăşurat în centre artistice importante ca München, Berlin, Miami şi New York. Din 2010, trăieşte şi lucrează în Berlin. „Secret Entrance” este prima sa expoziţie personală în România.

Pictură în encaustică

Curatoarea expoziției care cuprinde o serie nouă de lucrări pictate în decursul anului 2022 în tehnica encausticii este Diana Dochia.

Tehnica picturii în encaustică – ceară încălzită colorată – îi permite colorarea în straturi, creeând o imagine ce pare luminată din interior. Această strălucire din interior este cea care face simţită şi subliniază forţa emoţiilor provocate de aceste picturi, explică Dochia.

Lucrările lui Pal B. Stock sunt despre mister, inefabil, căutare şi regăsire. Suprafaţa de ceară colorată în masă capătă culori şi unduiri pe care artistul le plăsmuieşte în procesul creator sedimentând imagini non figurative ce iau naştere în urma unor suprapuneri de straturi picturale.

Pal B. Stock este un artist a cărui vedere a fost afectată încă de timpuriu, suferind de o boală la nivelul corneei ochilor, artistul a început să vadă şiruri nesfârşite de picături şi întreaga realitate a început să fie vazută ca sub pelicule de apă. Lucrările sale redau modul în care artistul vede realitatea înconjurătoare colorată, difuză, în izolare.

Galeria poate fi vizitată de marți până vineri, între orele 14:00 și 18:00, și sâmbăta, cu programare în prealabil la info@anaidartgallery.com.