Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Seria de sculpturi realizate de Hew Locke pentru intrarea în The Met este influenţată de opere din colecţia muzeului
hew locke, gilt, the met, curatorial

Seria de sculpturi realizate de Hew Locke pentru intrarea în The Met este influenţată de opere din colecţia muzeului

Seria de sculpturi realizate de Hew Locke pentru intrarea în The Met este influenţată de opere din colecţia muzeului şi va fi inaugurată pe 16 septembrie.

Respectivele lucrări sunt inspirate de forme de trofee, două fiind siluete parţiale, iar două, întregi. Ele fac referire către opere care fac parte din colecţia muzeului newyorkez.

Locke este un artist incisiv şi direct şi de multe ori creaţiile sale sunt, de fapt, demontări, într-o manieră teatrală, ale esteticii şi iconografiei puterii. Temele sale preferate sunt migraţia şi cuceririle din istorie.

Hew Locke s-a născut la Edinburgh, Scoţia şi a crescut în Guyana, într-un mediu multicultural, multirasial. După ce a terminat studiile de artă, în 1994, a ales să locuiască în Londra.

Credit foto: The Met