Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Hew Locke a fost ales pentru a crea sculpturi la intrarea în Metropolitan Museum of Art

Hew Locke a fost ales pentru a crea sculpturi la intrarea în Metropolitan Museum of Art

Artistul Hew Locke a fost ales pentru a crea un ansamblu de sculpturi la întrarea în Metropolitan Museum of Art din New York, informează Art News.

Este vorba de patru sculpturi ce vor fi plasate pe Fifth Avenue şi, potrivit reprezentanţilor muzeului, proiectul, intitulat „Gilt”, va putea fi admirat în perioada 16 septembrie – 22 mai 2023.

Locke și ansamblurile de natură fantastică

Hew Locke este cunoscut pentru ansamblurile de natură fantastică, a creat o procesiune cu 140 de personaje, fiecare de dimensiunea unui om, pentru proiectul său la Tate Britain.

Legat de ceea ce trebuie să facă pentru The Met, Locke a declarat pentru The New York Times că rezultatul va fi asemenea unui „uriaş poem”. „Există multe teme întunecate – colonialism, istorie, politică, dar lucrurile acestea nu contează (…) ce este important este că trebuie să arate captivant, să fie colorat, să nu plictisească”, a adăugat artistul.

„Gilt” este al treilea proect comisionat de Metropolitan Museum of Art pentru spaţiile sale exterioare.