Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sighișoara interbelică în colecția de clișee Fischer a Muzeului Național Brukenthal
bright,morning,view,of,famous,medieval,fortified,city,and,the

Sighișoara interbelică în colecția de clișee Fischer a Muzeului Național Brukenthal

Expoziția „Sighișoara interbelică în colecția de clișee Fischer a Muzeului Național Brukenthal din Sibiu” prezintă o selecție din imaginile păstrate în colecția de clișee pe sticlă a prestigiosului muzeu sibian, având ca subiect aspectul orașului Sighișoara în perioada dintre cele două războaie mondiale.

Realizate în atelierul fotografic al fraților Emil și Josef Fischer, cel mai renumit și prolific atelier fotografic sibian, imaginile expuse prezintă vederi generale ale orașului, ale cetății, ale turnurilor din sistemul de apărare, arhitectura și detalii arhitecturale specifice bisericilor evanghelice, piața cu secvențe din viața cotidiană.

Vernisajul va avea loc pe 21 iulie, la ora 12:00, iar expoziția va rămâne spre vizionare până în luna decembrie a acestui an.

Evenimentul este rezultatul colaborării fructuoase dintre Muzeul Național Brukenthal și Muzeul de Istorie Sighișoara, prin programul Axa Culturală Brukenthal Sibiu – Sighișoara.

Curatori sunt Delia Voina, Alexandru Constantin Chituță și Nicolae Teșculă.