Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tabloul „Jeune fille au chapeau” de Fragonard a fost vândut la licitație cu 3,2 milioane de euro
jeune fille au chapeau fragonard

Tabloul „Jeune fille au chapeau” de Fragonard a fost vândut la licitație cu 3,2 milioane de euro

Un tablou necunoscut al pictorului francez Jean-Honoré Fragonard (1732-1806), „Jeune fille au chapeau”, a fost vândut cu 3,2 milioane de euro la licitația organizată la Paris, a anunțat casa de licitații Boisgirard-Antonini, care a organizat vânzarea la Hotel Drouot.

Estimat între 400.000 și 600.000 de euro, acest tablou a fost păstrat în aceeași familie încă din secolul al XVIII-lea.

El provine din aceeași colecție ca și „Philosophe”, care a fost descoperit în 2021 și care a fost adjudecat cu peste șapte milioane de euro la Epernay (nord-estul Franței).

„Jeune fille au chapeau”, pictat probabil între 1770 și 1775, înfățișează o tânără care poartă o pălărie cu boruri largi. Este de formă ovală, un format în vogă printre pictorii din acest secol.

Jean-Honoré Fragonard, unul dintre monștrii sacri ai picturii franceze, a fost un pictor libertin de la curtea lui Ludovic al XV-lea, specializat în scene galante. El este considerat unul dintre principalii pictori ai frivolității și ai rococo-ului. Lucrările sale se disting prin hedonismul lor, cu utilizarea de culori strălucitoare.