Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tara von Neudorf și proiectul său de suflet

Tara von Neudorf și proiectul său de suflet

După succesul recentei sale expoziții de la Galeria 1001 Arte din București, cunoscutul artist Tara von Neudorf  s-a retras pe durata verii la domeniul său din inima Transilvaniei – la Mighindoala/ Engenthal (rebotezat de Tara in Engenthal – Valea Îngerilor), unde continuă să picteze sau să coleze pe suprafețe murale de mari dimensiuni compozițiile sale singulare, cu tematică dramatic-ironică la adresa mistificărilor lumii contemporane.

Tematica deghizată în haine horror– parodice la adresa unui imaginar de sorginte medievală sau facând apel la o simbologie în cifrat religioasă. Un spirit rebel, grav, dar şi ludic, witty-ironic sublimat în compoziții accidentate, agitate, iluminate, dar, paradoxal şi decorative, fundamentate pe contraste dramatice, în care, de obicei, negrul domină.

Sat transilvan atestat din secolul 14 și complet părăsit astăzi, pe care Tara încearcă eroic să-l țină în viață prin intervenții benefice, estetice și reparatoare, Engenthal devine proiectul de suflet al artistului. Un work in progress artistic și esoteric marca Tara.

Credit foto: Colecția privată Adina Popescu