Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tate Modern prezintă o amplă retrospectivă a operei artistei și activistei Yoko Ono: „Music of the Mind”
half a room image updated resolution.width 1200

Tate Modern prezintă o amplă retrospectivă a operei artistei și activistei Yoko Ono: „Music of the Mind”

„Yoko Ono: Music of the Mind” este cea mai mare expoziție din Marea Britanie care celebrează momentele-cheie din cariera revoluționară, influentă și multidisciplinară a lui Ono, de la mijlocul anilor 1950 până în prezent – inclusiv anii petrecuți la Londra, unde l-a întâlnit pe viitorul ei soț și colaborator, John Lennon.

Yoko Ono este o deschizătoare de drumuri în arta conceptuală și participativă timpurie, în film și performance, o muziciană și o militantă pentru pacea mondială. Dezvoltându-și practica în Statele Unite, Japonia și Marea Britanie, ideile sunt în centrul artei sale, fiind adesea exprimate în moduri poetice, pline de umor, profunde și radicale.

Întâlniri active cu operele lui Ono

Expoziția urmărește dezvoltarea practicii sale și explorează unele dintre cele mai discutate și mai puternice lucrări și performance-uri artistice ale lui Ono.

Printre acestea se numără „Cut Piece” (1964), în care oamenii erau invitați să îi taie hainele, până la interzisul „Film No. 4 (Bottoms)” (1966-67), pe care l-a creat ca o „petiție pentru pace”.

Vizitatorii sunt invitați să ia parte atât la simple acte de imaginație, cât și la întâlniri active cu operele lui Ono, cum ar fi „Wish Trees for London”, unde vizitatorii pot contribui cu dorințe personale de pace.

Publicul va descoperi peste 200 de lucrări, inclusiv partituri, instalații, filme, muzică și fotografii.

Expoziția dezvăluie o abordare revoluționară a limbajului, a artei și a participării, care continuă să vorbească despre momentul prezent.

Expoziția este organizată de Tate Modern, Londra, în colaborare cu Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf, din 15 februarie până la 1 septembrie.