Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Telenovele din Paradis și o nouă colecție Art Machine, proiecte pentru septembrie ale artiștilor Pastila Roz
art machine #33 popescu

Telenovele din Paradis și o nouă colecție Art Machine, proiecte pentru septembrie ale artiștilor Pastila Roz

„Telenovele din Paradis”, o serie de lucrări semnate Beaver, și o nouă colecție Art Machine reprezintă proiectele din luna septembrie ale colectivului artistic satiric Pastila Roz.

Vernisajul expoziției „Telenovele din Paradis” va avea loc pe 8 septembrie, la ora 18:00, la galeria bucureșteană E T A J artist-run space (str. George Enescu nr. 43).

Expoziția va putea fi vizitată până pe pe 23 septembrie, cu o programare în prealabil printr-un mesaj pe paginile de Facebook sau Instagram ale E T A J artist-run space.

beaver telenovele din paradis 1

Beaver este artist plastic contemporan, membru în gruparea Pastila Roz, alături de Marian Codrea și Alexandru-Claudiu Maxim. A studiat grafica, dar e mult mai interesat și preocupat de pictură. În general, pictează în ulei. Tematic și stilistic este divers, fie lucrează cu meticulozitate și realist, fie puternic abstract. Spectrul său ideatic pornește de la visceralități baroce, trece prin porniri vulgare și ajunge în absurd existențial plin de umor.

Popescu, la București ComicsFest

Pe 10 și 11 septembrie, la Art Machine, proiect inițiat de Pastila Roz, este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale realizate de artistul vizual Popescu. Ele pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în cadrul București ComicsFest, ce va avea loc la Comics Club (Nerva Traian nr. 4), între orele 10:00 și 20:00.

Popescu este artist vizual, lucrează și locuiește în București. A absolvit secția grafică la Liceul de artă „Nicolae Tonitza” și la Academia de Arte „Nicolae Grigorescu” din București și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Folosește în lucrările lui tehnici de abordare clasică (peniță / pensulă / acuarelă / cărbune-desen), digital, iar de multe ori mixează cele două tehnici. Creează ilustrații, benzi desenate, grafică, storyboard-uri, picturi și, în funcție de proiect, graffiti. Încă din liceu, pasionat de benzi desenate și artă grafică, a participat la saloanele de benzi desenate organizate în țară. Tot din timpul liceului a publicat ilustrații și comics la diferite reviste de profil.

Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, într-un format și la un preț accesibile, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Începând cu iulie 2020, a pus la dispoziția publicului serii de lucrări originale de la 32 de artiști.