Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „The Atlas of Beauty. Femeile lumii și poveștile lor”, la Sibiu
mihaela noroc, iran

„The Atlas of Beauty. Femeile lumii și poveștile lor”, la Sibiu

Expoziția de fotografie „The Atlas of Beauty. Femeile lumii și poveștile lor”, semnată Mihaela Noroc, va fi deschisă la Casa Albastră din Sibiu în perioada 8 iunie – 2 iulie.

Mihaela Noroc lucrează de mai bine de zece ani la proiectul „The Atlas of Beauty”, fotografiind până în prezent mai mult de două mii de femei în aproximativ 100 de țări. Din 2021, ea locuiește la Sibiu. Călătorește frecvent, continuând lucrul la proiectul „Atlasul Frumuseții” și pregătindu-se pentru cel de-al doilea album de fotografie.

În expoziție, vizitatorii pot participa la trei evenimente speciale – pe 10 iunie, de la ora 11:30, tur ghidat pentru copii, pe 17 iunie, de la ora 16:30, tur ghidat pentru adulți, iar pe 1 iulie, de la ora 16:30, vor avea loc o întâlnire și o discuție cu autoarea.

Născută în 1985, Mihaela Noroc este absolventă a Universității Naționale de Arte din București. Portretele realizate în proiectul „Atlasul frumuseții” au fost partajate de fotografă pe conturile sale online, acumulând peste 1,5 milioane de urmăritori.

Proiectul „Atlasul Frumuseții” s-a concretizat în 2017 într-un album publicat pe trei continente, în mai multe limbi. Albumul a fost vândut în peste 150.000 de exemplare până în prezent. Mihaela Noroc și-a prezentat proiectul în mai multe expoziții individuale în mari orașe ale lumii, precum New York, unde a fost găzduită de sediul central al ONU, în Berlin, Londra, Paris și Seul.

Vernisajul de la Sibiu e programat pentru 8 iunie, de la ora 18:00. Curator este dr. Adrian Luca, curator al Muzeului Național Brukenthal.

Fotografie principală: portret realizat de Mihaela Noroc în Iran