Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Tout doit passer” – Expoziție de grup în galeria La Cave din Cluj-Napoca
tout doit passer, expozitie, la cave

„Tout doit passer” – Expoziție de grup în galeria La Cave din Cluj-Napoca

Artiștii Călin Dumitrașcu, Robert Andacs, Arthur Hengeli, Mathias Bar, Taisia Corbuț, Oana Cervinschi, Ada Muntean și Christine Widsgowski expun sub titlul „Tout doit passer”, la galeria La Cave a Institutului Francez din Cluj-Napoca în perioada 9 – 24 februarie.

„Tout doit passer/All things must pass” este un proiect expozițional care cuprinde demersurile artistice a opt tineri artiști preocupați de caracterul perisabil al materiei ce conferă substanță realității înconjurătoare.

Proiectul gravitează în jurul noțiunilor de proces, ciclu existențial, nastere / moarte, germinare / extincție, stadii organice evolutive, creație / distrugere în contextul unui cotidian imprevizibil, explică Ada Muntean, curator.

Elementele figurative prezente în lucrări – de tip vegetal, organic sau anatomic – devin un pretext pentru sugerarea temporarului, a ciclicității vieții, prezentând mici fragmente de efemer.

Tehnici diverse de creație

Corporalitatea obiectelor, structurilor vegetale sau a trupului uman propriu-zis este explorată în compoziții experimentale realizate în diverse tehnici: ulei pe pânză, tempera pe placaj de lemn, ulei pe lemn, cărbune pe pânză, desen în materiale dure: marmură, piatră naturală, tehnici mixte.

Artistii explorează astfel o lume organică și figurativă care evocă prin plasticitate caracterul vremelnic al materiei, descriind un microunivers personal metafizic ca atmosferă.

„Tout doit passer/All things must pass” se configurează ca un proiect de grup cu viziuni distincte, însă complementare, ce creează în mod metaforic o lupă de observație asupra microcosmosului, cotidianului și fragmentelor existențiale ce evocă ciclicitatea vieții.