Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Treisprezece artiști ucraineni, într-o expoziție-performance la București
state of emergence

Treisprezece artiști ucraineni, într-o expoziție-performance la București

Treisprezece artiști ucraineni, dintre care doar cinci se află în Europa, sunt reuniți într-o expoziție-performance la Galeria Catinca Tăbăcaru din București.

Lucrările semnate de Kateryna Aliinyk, Katya Buchatska, Dasha Chechushkova, Zhanna Kadyrova, Borys Kashapov, Maria Kulikovska, Katia Libkind, Kateryna Lysovenko, Roman Mykhailov, Stas Turina, Tamara Turliun, Vitaliy Yankovy și Max Zatsarinny sunt prezentate sub numele „State of Emergency”.

Vernisajul este programat pentru 14 aprilie, la ora 18:00, și va cuprinde un performance realizat de Maria Kulikovska. Curatorul expoziției este Lesia Kulchynska.

Obiectivul acestei expoziții este de a sublinia 13 artiști contemporani ucraineni, dintre care opt se află încă în țara de origine.

De mai bine de 40 de zile, Ucraina se află în stare de urgență și „în timp ce realitatea se năruie, creația este legea supraviețuirii”, spun organizatorii. „În fiecare nouă zi din acest război, trebuie să trasăm noi căi pentru a le înlocui pe cele distruse și să găsim noi puncte de sprijin în locul celor care au fost pierdute”.

În ciuda ororilor războiului, viața artistică din Ucraina este îmbogățită cu noi inițiative, idei și practici de solidaritate. „În contextul îngrijorărilor privind conservarea patrimoniului cultural ucrainean, Catinca Tăbăcaru și Lesia Kulchynska se concentrează pe comunitatea artiștilor emergenți”, este punctat în prezentarea expoziției.