Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Treisprezece noi creații Tomokazu Matsuyama, prezentate în premieră la Hong Kong
tomokazu matsuyama

Treisprezece noi creații Tomokazu Matsuyama, prezentate în premieră la Hong Kong

Treisprezece noi creații ale pictorului japonez Tomokazu Matsuyama, stabilit de mai mulți ani la New York, au fost expuse în premieră la Hong Kong sub numele „Harmless Charm” alături de prima sa colecție NFT.

Lucrările, 20 în total, au fost prezentate la Sotheby’s și expoziția a reprezentat revenirea lui după cinci ani în Hong Kong.

Noile tablouri îmbină elemente din cultura populară și motive asiatice tradiționale cu abstractul și peisajul fictiv și mitologic.

tomokazu matsuyama fictional landscape series

Tomokazu Matsuyama – „Melody Mad Afternoon” (2022)

Această expoziție a avut loc la câteva luni după ce artistul a avut un show solo la Long Museum din Shanghai și după ce, în aprilie, a fost stabilit la Sotheby’s Hong Kong un record pentru o lucrare a sa – „Something Came Together”, vândută pentru mai mult de 646.000 dolari.

„«Harmless Charm» reprezintă călătoria mea spre auto-descoperire ca artist ce explorează un nou mediu”, spune artistul într-un comunicat.

Cine este Tomokazu Matsuyama

Tomokazu Matsuyama (n. 1976, Japonia) creează o operă ce răspunde propriei experiențe bi-culturale dobândite în Japonia și America, punând sub semnul întrebării estetica, sistemele conceptuale și culturale ale Estului și Vestului.

În prezent, el trăiește și lucrează în Brooklyn, New York. A expus la Muzeele Long din Shanghai și Chongqing (China), la Hong Kong Contemporary Art (HOCA) Foundation, la Japan Society din New York, Harvard University, Cambridge, Katzen Arts Center de la American University Museum (Washington DC) și Museum of Contemporary Art din Sydney.

Lucrări ale lui se regăsesc, printre altele, în colecții permanente ale LACMA (Los Angeles), Asian Art Museum (San Francisco), Long Museum (Shanghai), Powerlong Museum (Shanghai), în colecția familiei regale din Dubai (Emiratele Arabe Unite), în colecția Bank of Sharjah (Dubai, EAU) și în Microsoft Collection.