Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Turist irlandez cățărat pe o statuie din Bruxelles a provocat ruperea unei părți a acesteia
bruxelles, statuie, captura video

Turist irlandez cățărat pe o statuie din Bruxelles a provocat ruperea unei părți a acesteia

Un turist irlandez în stare de ebrietate a fost filmat în timp ce se cățăra pe o statuie recent renovată din fața bursei de valori din Bruxelles, provocând ruperea unei părți a acesteia.

Bărbatul a fost arestat, iar conducerea clădirii a cerut ca vinovatul să acopere costul reparațiilor, potrivit BBC.

Statuia, aflată în fața bursei de valori din capitala belgiană, tocmai fusese restaurată cu mari costuri. Se pare că lucrările la imobilul și cei doi lei de pe scări au costat 90 de milioane de euro. Renovarea statuii leului ținut de un înger, care este una dintre cele două ce flanchează intrarea în clădirea istorică, a costat inițial 17.600 de euro.

Bărbatul ar trebui să plătească acum și o amendă de 7.000 de euro.

Nu este singurul incident de acest fel care a avut loc anul acesta în Europa. În timpul vacanței de vară mai multe monumente au avut de suferit din cauza turiștilor nepăsători sau chiar rău-voitori. Unii și-au inscripționat numele ori inițialele pe zidurile unor clădiri-monument, alții au urcat pe Fontana di Trevi. Cele mai multe au avut loc în Italia – în Roma, Milano și Florența -, iar printre monumentele deteriorate s-au numărat Coridorul Vasari și Coloseumul.