Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tururi ghidate gratuite la Muzeul de Artă Brașov, în ultima miercuri din fiecare lună
tur ghidat gratuit la muzeul de arta brasov

Tururi ghidate gratuite la Muzeul de Artă Brașov, în ultima miercuri din fiecare lună

Muzeul de Artă Brașov oferă, începând cu luna martie, tururi ghidate gratuite ale Galeriei Naționale în ultima zi de miercuri din fiecare lună.

Primul eveniment de acest fel va avea loc pe 29 martie 2023, începând cu ora 17:00, iar ghid va fi dr. Radu Popica, istoric de artă.

Turul ghidat lunar, având durata de o oră, va fi susținut de specialiști ai Muzeului de Artă Brașov în Galeria Națională, expoziția de bază aflată la etajul întâi al clădirii. Accesul va fi liber, în limita a 30 persoane, în ordinea sosirii, fără programare prealabilă.

Participanții vor avea ocazia să îi cunoască mai bine pe maeștrii artei românești și brașovene într-o incursiune în patrimoniul cultural. Picturile și sculpturile vor fi prezentate în contextul în care au fost create, iar întrebările participanților își vor găsi răspunsurile prin specialiștii muzeului.

Colecția Muzeului de Artă Brașov cuprinde, printre altele, picturi semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Mișu Popp, Elena Popea și Hans Matthis-Teutsch.