Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Un castel din Sicilia care adăposteşte opere de artă, unde au fost filmate scene din “Naşul III” – la vânzare, pentru 6,9 milioane de dolari

Un castel din Sicilia care adăposteşte opere de artă, unde au fost filmate scene din “Naşul III” – la vânzare, pentru 6,9 milioane de dolari

Castelul a fost construit în secolul XIX de către un baron care şi-a câştigat averea din minerit. Cele trei clădiri lipite una de alta au 22 de camere, anexat propriul parc şi opere de artă incluse, arată Art News.

Baronul Agostino Pennisi di Floristella l-a angajat pe arhitectul Giuseppe Patricolo să proiecteze respectivul castel, a cărui construcţie a fost încheiată în 1800, în locul în care iniţial a existat un hotel. În anii ’70, spaţiul a fost folosit pentru scene din ultimul film din trilogia “Naşul”, de Francis Ford Coppola.

Castelul care are o suprafaţă totală de peste 13.000 de metri pătraţi este valoros în sine, dar este cu atât mai preţios în contextul în care adăposteşte opere de artă. Una ar fi o capelă realizată în stil gotic, cu fresce realizate de Giuseppe Sciuti în 1905.

Alături de aceste lucrări se regăsesc un portret în ulei şi un bust de marmură, ambele ilustrându-l pe Pennisi.

Credit foto: Sotheby’s via Art News