Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muralul cu un pescăruş pictat de Banksy în Suffolk a fost îndepărtat
pelican banksy

Muralul cu un pescăruş pictat de Banksy în Suffolk a fost îndepărtat

Ultima secţiune a unui perete care conținea o pictură murală Banksy a fost îndepărtată de pe partea laterală a unei case din Suffolk.

În februarie, au fost montate schele dar primarul orașului, Alan Green, a spus că a fost asigurat că nu va fi îndepărtată.

Pictura murală a fost una dintre cele trei pictate în Lowestoft ca parte a colecției „Great British Staycation” a lui Banksy, care a apărut în diferite locuri din Norfolk și Suffolk.

Proprietarii s-au confruntat cu un „adevărat coșmar” de când Banksy a pictat un pelican de aproape 6 metri pe casa lor.

Din 2021, proprietarii Garry și Gokean Coutts au fost afectați de vandali și forțați să plătească pentru protejarea și conservarea desenului, care ar costa aproape 50.000 de dolari pe an. Îndepărtarea lucrării costă până la un sfert de milion de dolari.

Într-un interviu pentru The Times, Garry Coutts a spus: „La început a fost evident incredibil, dar pe măsură ce lucrurile au continuat, a devenit extrem de stresant. Nu sunt sigur că Banksy își dă seama de consecințele nedorite asupra proprietarilor de case. Dacă am putea da timpul înapoi, am face-o”.

Hoții, consilierii locali, probleme pentru proprietari

Huliganii care încearcau să picteze peste pictura murală, hoții care ciopleau secțiunile pictate pentru a le vinde pe Facebook, crăpăturile în perete și membrii consiliului local au fost doar câteva dintre problemele cu care au avut de-a face soții Coutts. După ce persoane au încercat să fure părți din lucrare, proprietarii au fost nevoiți să angajeze un agent de pază pe timpul nopții, pe cheltuiala lor.

Singura cale de urmat, au spus soții Coutts, era eliminarea picturii murale de 22 de tone, o acțiune majoră care în ultima lună a implicat „consolidarea cu 12 straturi de rășină, fibră de sticlă și cinci tone de oțel, folosind o macara de 12 metri pentru a o scoate”.

Familia Coutts speră să vândă lucrarea masivă pentru a compensa costul de 250.000 de dolari. „Suntem doar oameni normali”, a spus Garry Coutts pentru The Sun, „deci am dori să o vindem și să facem ceva cu acei bani”.

În 2021, o pictură murală de Banksy care înfățișează o fată tânără folosind o anvelopă de bicicletă ca hula-hoop a fost îndepărtată de pe un zid de cărămidă din Nottingham, Anglia, și a fost vândută pentru o sumă cu șase cifre către Brandler Galleries din Brentwood, Anglia.