Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un document fotografic dintr-o acțiune a grupării NOIMA, expus de Muzeul Național de Artă din Timișoara
noima, flondor, mnart

Un document fotografic dintr-o acțiune a grupării NOIMA, expus de Muzeul Național de Artă din Timișoara

Un document fotografic dintr-o acțiune a grupării NOIMA intitulată „Mic Reprezentant al Universului” va fi expus la Muzeul Național de Artă din Timișoara începând cu 21 decembrie, în proiectul „MNArT Open View”.

Conceptul acțiunii a aparținut pictorului Constantin Flondor.

Proiectul „MNArT Open View” permite accesarea colecțiilor de artă private, transpunându-le în spațiul public, prin intermediul micro-galeriei de pe strada Mercy.

Acțiunea land art a fost întreprinsă de grupul NOIMA în 2021, la Șirnea, în județul Brașov. A urmat, la finele aceluiași an, deschiderea unei expoziții la Galleria 28 din Timișoara. În cadrul expoziției au fost prezentate alături de documente fotografice, lucrări de pictură semnate de Constantin Flondor și membrii grupului NOIMA.

NOIMA este alcătuit din Ciprian Bodea, Cosmin Frunteș, Dan Gherman, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu. Grup fără manifeste și pledoarii programatice, întrecând aspirațiile individuale, a reușit să dea o semnificație colectivă, să capete aderență și să înregistreze cuceriri solidare.