Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un film despre Amedeo Modigliani, în pregătire

Un film despre Amedeo Modigliani, în pregătire

Un film despre pictorul și sculptorul italian Amedeo Modigliani este în pregătire și va fi regizat de actorul Johnny Depp, fiind primul lui proiect în această postură în decurs de 25 de ani.

Drama biografică „Modigliani”, bazată pe piesa omonimă a lui Dennis McIntyre, va fi produsă de Al Pacino și de Barry Navidi. Scenariul este semnat de Jerzy și Mary Kromolowski.

Acțiunea filmului are loc în 1916, la Paris, pe parcursul a 48 de ore turbulente și pline de evenimente pentru Amedeo Modigliani. Acestea se dovedesc a fi decisive în viața artistului, consolidându-i reputația de legendă a artei.

„Sunt incredibil de onorat să aduc pe ecran saga vieții lui Modigliani”, a transmis Johnny Depp într-un comunicat. „A fost o viață cu mari dificultăți, dar în cele din urmă un triumf – o poveste umană universală cu care toți privitorii se pot identifica”, a adăugat actorul care este și artist plastic. La finalul lunii iulie, el a vândut 780 de printuri din colecția „Friends and Heroes” pentru aproximativ 3 milioane de lire sterline.

Cel mai nou proiect al lui Johnny Depp este „Jeanne du Barry”, semnat de Maïwenn, în care el joacă rolul regelui francez Ludovic XV. Acesta vine după „Minamata” (2020), în care a interpretat rolul fotografului W. Eugene Smith.

Johnny Depp a debutat regizoral în 1997, cu neo-westernul „The Brave”, în care a jucat alături de Marlon Brando. De atunci, el a mai produs filme ca „Hugo”, „The Lone Ranger” și „Minamata”.

Pe de altă parte, Al Pacino și Barry Navidi au mai lucrat împreună la „Neguțătorul din Veneția/ The Merchant of Venice” (2004), „Wilde Salomé” (2011) și „Salomé” (2013).

Credit foto: Muzeul Albertina