Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un nou muzeu, dedicat operei lui Edvard Munch a fost deschis în Norvegia

Un nou muzeu, dedicat operei lui Edvard Munch a fost deschis în Norvegia

Un muzeu dedicat operei lui Edvard Munch a fost inaugurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Oslo, arată artnet.com. Cu 13 etaje şi o suprafaţă de peste 27.000 de metri părtraţi, acesta este dintre cele mai mari muzee din lume dedicate operei unui singur artist.

Muzeul, numit simplu “Munch” deţine aproximativ 26.700 de lucrări ale artistului – printuri, fotografii, desene, create de el între 1873 şi 1944, inclusiv variante ale celei mai celebre opere ale sale, “Ţipătul” – lăsat moştenire oraşului Oslo.

Istoria clădirii muzeului este, de asemenea, interesantă. Deşi aprobarea pentru muzeu a fost emisă de municipalitatea Oslo în 2008, după nenumărate amânări, privind chestiuni legale, construcţia în sine a început la finalul anului 2015, iar bugetul total alocat proiectului a fost de aproximativ 260 de milioane de dolari.

Credit foto: Munch, via artnet.com