Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un nou muzeu pentru o colecție de 23.000 de obiecte de artă, la Seul
seul, 서울특별시 전경 사진 사본 서울2

Un nou muzeu pentru o colecție de 23.000 de obiecte de artă, la Seul

Ministerul sud-coreean de Finanțe a aprobat analiza de fezabilitate pentru construirea unui nou muzeu de artă în centrul capitalei Seul care va expune operele colecționate de Lee Kun-hee, fost președinte al Samsung.

Familia lui Lee a donat 23.000 de piese de artă după moartea lui, în octombrie 2020. Colecția include capodopere ale unor artiști coreeni și occidentali, precum Kim Whan-ki, Claude Monet și Salvador Dali.

În 2021, Coreea de Sud a anunțat că a decis să construiască un nou muzeu în cartierul Jongno din Seul, luând în considerare faptul că în zonă se află muzee și galerii de artă, inclusiv Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană.

Proiectul de construire a noului muzeu ar trebui să vitalizeze turismul cultural în centrul orașului Seul, a precizat Ministerul Economiei și Finanțelor într-un comunicat preluat de yna.co.kr.

Bugetul proiectului, care se va derula până în 2028, este stabilit în prezent la 118,6 miliarde de woni (93,5 milioane de dolari).

Credit foto: Agenția de gestionare a incendiilor și dezastrelor din Seul, Kwangmo Choi