Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Un punct care merge pe jos” – Ionuț Postolache expune la Galeria Verticală
ionut postolache expozitie

„Un punct care merge pe jos” – Ionuț Postolache expune la Galeria Verticală

Artistul grafician și sculptorul Ionuț Postolache expune la Galeria Verticală din București în perioada 6 – 27 august.

La vernisajul „Un punct care merge pe jos”, programat pe 6 august, la ora 19:00, el va participa cu un performance live, care are rolul de a evidenția expresivitatea liniei în desen prin tehnicile tuș, laviu, liner.

Ionuț Claudiu Postolache este artist grafician și sculptor, a absolvit recent masterul în Grafică (gravură) și e licențiat în Sculptură – ambele la Universitatea Națională de Arte București.

În lucrările sale pot fi remarcate subiectele care l-au interesat de-a lungul timpului: anatomia umană, imagini cinetice, portrete, povestiri biblice și mitologice.

Liniile modulate și expresive, inspirate de mari graficieni precum Durer și Leonardo da Vinci, reprezintă unul dintre elementele sale caracteristice. Aici pot fi adăugate și compozițiile îndrăznețe, cu suprapuneri de planuri în perspectivă, și texturile hașurate cu pricepere, care conferă lucrărilor ritm și contrast.

În mod deosebit, pe lângă desen, este interesat de estetica și funcționarea mecanismelor pe care le îmbină cu pricepere de autodidact în sculpturi cinetice la scară mare. De la pagini din carnetele de schițe, acestea devin realitate și uimesc prin conceptul care îmbină estetica mecanicii cu aspectul funcțional.