Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou de Rubens, considerat pierdut, ar putea fi vândut la licitație pentru 35 de milioane de dolari
the head of saint john the baptist presented to salome

Un tablou de Rubens, considerat pierdut, ar putea fi vândut la licitație pentru 35 de milioane de dolari

Un tablou de Peter Paul Rubens, despre care se credea că a fost pierdut sau atribuit greșit timp de aproximativ 200 de ani, este de așteptat să se claseze printre cele mai valoroase lucrări de maeștri vechi vândute vreodată, atunci când va fi scos la licitație, anul viitor.

Tabloul a fost redescoperit în 1998

„The head of Saint John the Baptist presented to Salome” a fost redescoperit în 1998 și va fi scos la licitație de Sotheby’s New York în ianuarie. Este datat din 1609, pe când artistul revenea din Italia în Flandra natală.

Pictura este din același an cu o altă lucrare majoră vândută de Sotheby’s în 2002, „The Massacre of Innocents”, care a devenit atunci cea mai valoroasă operă de artă vândută în lire sterline și cel mai scump maestru vândut vreodată la licitație la 50 de milioane de lire sterline.

„The head of Saint John the Baptist presented to Salome” este estimat între 25 și 35 de milioane de dolari.

Acesta face parte dintr-un grup de 10 lucrări din colecția lui Rachel Davidson și Mark Fisch, care împreună se clasează ca fiind cel mai bun grup de picturi vechi de maeștri care au fost scoase la licitație.

Se estimează că cele 10 lucrări în stil baroc vor ajunge, în total, la aproximativ 60 de milioane de dolari atunci când vor fi vândute la New York. Tablourile vor fi expuse la Londra în decembrie.