Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Unplugged Cave”, prima expoziție din 2023 la The H Gallery
simion cernica, the h gallery

„Unplugged Cave”, prima expoziție din 2023 la The H Gallery

Prima expoziție din 2023 la The H Gallery din centrul Bucureștiului îl are invitat pe Simion Cernica, artist român stabilit la Los Angeles. Vernisajul va avea loc pe 13 ianuarie 2023, de la ora 19:00, în prezența artistului.

Cu toate că practica artistică a lui Simion Cernica reunește numeroas medii și practici, în expoziția „Unplugged Cave” există acel impuls unificator care aduce totul împreună, bazat atât pe pilonul relativ al criticii sociale, cât și pe încercarea de a re-contextualiza anumite tendințe contemporane în mod radical, dintr-o perspectivă informată dar totuși deconectată, se arată în prezentarea expoziției.

Tendința artistică generală de răsturnare a raportului de putere prestabilit se manifestă și în ceea ce înseamnă expresie estetică, prin intervenții comprimate care capătă forma unui „vandalism non-violent”, un anarhism civic. Utilizând astfel de salturi tehnice și compoziționale, toate aduse la un loc prin recombinări expresive succesive, Simion Cernica reușește să dezvolte un ansamblu cu care are ca scop deconstruirea sistematică a unei realități iluzorii, începând de la straturile media aparent superficiale și ajungând la problemele „dure” ale umanității cu important accent filosofic, politic și social. Cu alte cuvinte, impulsul dominant în expoziția „Unplugged Cave” este cel de a găsi o cale de evadare socială în sens subversiv.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 16 martie, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00 – 19:00, și în weekend-uri doar cu programare prealabilă la adresa contact@thehgallery.com.