Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Urmaşii lui Picasso intenţionează să ducă opera maestrului în “era NFT”

Urmaşii lui Picasso intenţionează să ducă opera maestrului în “era NFT”

Nepoata lui Pablo Picasso, Marina şi fiul ei, Florian Picasso, vor să vândă 1010 variante digitale, în format NFT, după o operă ceramică a marelui artist, informează Associated Press.

“Încercăm să construim o punte între lumea NFT-urilor şi lumea artelor plastice”, a declarat Florian Picasso.

De altfel, scriu cei de la AP, aducerea operelor lui Picasso în lumea digitală este echivalentul momentului în care piesele Beatles au fost încărcate pe iTunes. Mai mult, familia artistului apreciază că acest gest va crea un grup de admiratori tineri ai lui Pablo Picasso.

Piesa ceramică realizată de artist, va fi licitată în martie, la Sotheby’s, alături de varianta sa virtuală. Marina Picasso spune că are acest obiect, creat în 1958, de când era copil.

Înainte de licitaţia din martie, 1000 de NFT-uri după lucrarea lui Pablo Picasso vor fi scoase la vânzare, vineri, pe platformele Nifty Gateway şi Origin Protocol.

Citiţi şi: https://curatorial.ro/arta/un-set-de-farfurii-create-de-picasso-vandut-in-licitatie-la-sothebys-pentru-aproape-15-milioane-de-lire/

Credit foto: Sotheby’s