Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  V.I.D. (Very Important Dates) – Alex Manea expune la Celula de Artă
alex manea vid, expozitie

V.I.D. (Very Important Dates) – Alex Manea expune la Celula de Artă

Alex Manea expune la Celula de Artă în perioada 24 septembrie – 3 octombrie o serie de lucrări ce au la bază importante momente din istoria lumii.

„V.I.D.” încearcă să creeze o listă imparțială care să atingă cele mai influente evenimente din istorie, cele care au modelat lumea mai mult decât oricare altele. Artistul a ales 15 momente de cotitură spre a le reprezenta în lucrări.

Materialele și modelele folosite pentru realizarea acestora sunt recunoscute și fiecare privitor se poate identifica cu cel puțin unul dintre ele. Alex Manea lucrează cu diverse obiecte în spiritul arte povera și combină materialele cu un obiectiv estetic minimalist.

Practica sa de artă conceptuală se angajează în a confrunta puternice subiecte socio-politice și culturale și a le prezenta în forme intrigante și convingătoare din punct de vedere estetic. Fiecare lucrare are menirea de a împinge privitorul spre reacție și reflecție asupra poziției sale în raport cu opera de arta și cu lumea.

„V.I.D.” ocupă Celula de Artă până pe 3 octombrie 2022.