Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colaborare inedită – Pokémon și Van Gogh Museum din Amsterdam
pokÉmon youtube channel, van gogh museum

Colaborare inedită – Pokémon și Van Gogh Museum din Amsterdam

Canalul oficial Pokémon de pe YouTube a anunțat că titanul media japonez deținut parțial de Nintendo va face echipă cu Van Gogh Museum din Amsterdam. Colaborarea, încă nedetaliată, va fi lansată pe 28 septembrie.

Videoclipul a prezentat două vedete Pokémon, Pikachu și Eevee, alergând cu bucurie printr-un câmp de floarea-soarelui, sub un cer albastru plin de nori pufoși. În depărtare se învârt câteva mori.

Dintr-o dată, o picătură de ceea ce pare vopsea albastră cade din cer pe capul lui Pikachu. Creaturile privesc cum norii, soarele și cerul devin impasto. Câmpul de floarea-soarelui, observă Pikachu și Eevee, s-a transformat în Sunflora, un tip de Pokémon introdus în Generația 2, cu bule și zâmbete. Sunflora țopăie în direcția lor, iar scena se închide pe un ecran alb cu logo-urile Pokémon și Van Gogh Museum.

The Pokémon Company, care gestionează proprietatea Pokémon pentru cei trei proprietari, Nintendo, Game Freak și Creatures, nu a dat detalii despre această colaborare, promițând doar „mai multe informații în curând”.

pokemon, van gogh museum

Captură video Pokémon YouTube Channel