Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
„Verde de veghe” – Peisaje și jocuri cromatice semnate Daniela Rațiu, expuse la Galleria 28 din Timișoara

„Verde de veghe” – Peisaje și jocuri cromatice semnate Daniela Rațiu, expuse la Galleria 28 din Timișoara

Expoziția de pictură „Verde de veghe”, care cuprinde cele mai recente lucrări ale artistei Daniela Rațiu, va putea fi vizitată în perioada 20 februarie – 10 martie la Galleria 28 din Timișoara.

Curatorul expoziției organizate în parteneriat cu grupul NOIMA este Maria Pașc.

„Daniela Rațiu lucrează cu hărnicie admirabilă și în plenitudinea forțelor sale. Paleta i s-a transformat, s-a îmbogățit, nu în întindere, ci în concentrare asupra tonurilor de verde și de gri. Artista găsește nenumărate nuanțe pentru a înfățișa realitatea coloristică a formelor, pentru a le învălui într-o adecvare exactă și sensibilă”, spune Maria Pașc într-un comunicat.

Curatorul adaugă: „De pe tărâmul picturii, Daniela Rațiu se vede ademenită de o expresie vibrantă și luminoasă. Simplifică formele, așterne culori în largi zone unitare, are libertatea gestului, franchețea culorii. Peisajele ei sunt de o armonie intimă mângâiate de lumini dulci și învăluite în umbre. Formele de pe pânzele artistei se destramă în griuri argintate și verzui. Artista are temperament înclinat către atitudini romantice. Seninătate și lirism, paletă subtilă și rafinată, transparențe imateriale și jocuri cromatice. Peisaje însorite în care se deschid verzi limpezimi de dealuri”.

Expoziția „Verde de veghe” poate fi vizitată în perioada 20 februarie – 10 martie 2022, de luni până sâmbătă, la Galleria 28 (str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara). Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0040(0)722 503 028 sau prin e-mail, la adresa galleria28 @ gmail.com.