Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  West Meets East, 99 de artiști români și internaționali la Galeria Orizont
west meets east

West Meets East, 99 de artiști români și internaționali la Galeria Orizont

Cea de-a 11-a ediție a proiectului internațional „West Meets East – A Cultural Book Exchange” reunește la Galeria Orizont din București 99 de artiști din zece țări, în perioada 17 mai – 15 iunie.

Curatori sunt Daniela Frumușeanu și Bogdan Hojbotă.

Născut din nevoia de colaborare artistică internaţională, „West Meets East – A Cultural Book Exchange” a inspirat artişti, cadre didactice şi studenţi ai diferitelor universităţi de artă din ţară şi din străinătate.

Participanţii de până acum au fost artişti liber profesionişti din România, Statele Unite ale Americii, Ţările de Jos, India, Argentina, Republica Slovacă, Polonia, Italia, Germania și Franţa, precum și cadre didactice, absolvenţi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, Universitaţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, Facultăţii de Arte Galaţi, Universităţii de Vest din Timişoara, Facultăţii de Arte Vizuale Oradea, Worcester State College, Quinsigamond Community College, The Massachusetts College of Art & Design (SUA).

La ediţia actuală a proiectului participă 99 de artiști din România, SUA, Italia, India, Argentina, Germania, Olanda și Polonia.

Interesul acestora a fost stimulat de dialogul cultural stabilit prin cartea-obiect ca simbol și martor al interiorității noastre. Cartea obiect reprezintă ocazia de a intra ȋn contact cu o altă persoană și o altă cultură și de a ȋmpărtăși astfel experienţe, gânduri, emoţii.

Vernisajul este programat pentru 17 mai, la ora 18:30.