Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Young V&A Museum, deschis după o renovare de 13 milioane de lire sterline
young v&a

Young V&A Museum, deschis după o renovare de 13 milioane de lire sterline

Young V&A Museum din Londra, dedicat copiilor, cunoscut anterior ca V&A Museum of Childhood, va fi deschis pe 1 iulie pentru public după o renovare de 13 milioane de lire sterline.

Muzeul, care prezintă mai mult de 2.000 de obiecte ce datează din anul 2300 î.e.n. (cel mai vechi fiind o jucărie din Siria) până în zilele noastre în trei galerii noi – Play, Imagine și Design, a fost închis timp de trei ani, relatează BBC.

Artefactele stârnesc nostalgia adulților, dar și stârnesc gânduri creative celor mai tineri – cu juxtapuneri stranii: o sculptură de elefant din India din secolul al XVI-lea – chiar lângă un ursuleț Paddington și figurine Spice Girls.

Colecția din Bethnal Green, în estul Londrei, clădire care datează din 1872, se adresează copiilor cu vârste de până la 14 ani.

Directorul V&A, Tristram Hunt, a declarat: „V&A crede în puterea de transformare a creativității și este esențial să lucrăm pentru a sprijini și dezvolta următoarea generație creativă. Puterea optimistă și transformatoare a creativității radiază prin Young V&A și abia așteptăm să o eliberăm asupra adolescenților și copiilor noștri”.

Printre zonele muzeului se numără un studio de design, un spațiu de design de jocuri pentru adolescenți și o instalație interactivă Minecraft în zona Play.

Evenimente pe tot parcursul anului

Un program de evenimente gratuite și expoziții pentru familii va fi organizat pe tot parcursul anului. Accesul este gratuit.

Prima expoziție, „Japonia: Myths to Manga”, va fi deschisă pe 14 octombrie și va conduce vizitatorii într-o călătorie prin istoria niponă pentru a explora modul în care peisajul și folclorul au influențat cultura populară, tehnologia și designul.