Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ziua Națională „Brâncuși”, la MNAR – Tur ghidat și ateliere pentru copii
brancusi , mnar

Ziua Națională „Brâncuși”, la MNAR – Tur ghidat și ateliere pentru copii

Muzeul Național de Artă al României marchează Ziua Națională „Constantin Brâncuși”, sărbătorită anual pe 19 februarie, printr-un tur special ghidat și ateliere pentru copii.

Adulții pot participa, ghidați de Miruna Moraru, muzeograf în secția de Artă Românească Modernă, la un tur al operelor lui Brâncuși aflate în Galeria de Artă Românească Modernă a MNAR. Vor fi prezentate contextualizat lucrări precum „Somnul”, „Danaida”, „Macheta pilonului Porţii Sărutului”, „Scaun”, „Cap de copil”, „Supliciul”, „Prometeu” și „Rugăciunea”.

Copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani sunt invitați să pătrundă în universul operei brâncușiene prin intermediul jocului, al simțurilor și al experienței directe în cadrul deosebit al atelierului „Pasărea ascunsă în piatră”. Ei vor vizita operele originale ale lui Brâncuși în sala dedicată din Galeria de Artă Românească Modernă, apoi vor fi însoțiți în atelierul vizual-tactil dedicat sculptorului, unde vor avea ocazia să lucreze cu materiale ca piatra, lemnul și bronzul, și cu instrumente importante folosite de Brâncuși, precum dalta, pila și piatra de ascuțit.

Spațiul-atelier „Pasărea ascunsă în piatră” a fost conceput si realizat de specialiștii în educație ai Muzeului Național de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris și donat în 2007 Muzeului Național de Artă al României.

MNAR este deținătorul celei mai mari colecții de opere ale lui Constantin Brâncuși din România.

Program 19 februarie 2023

ora 11:00, atelier „Pasărea ascunsă în piatra”, copii 8 – 12 ani

ora 14:00, atelier „Pasărea ascunsă în piatra”, copii 10 – 14 ani

ora 16:00, tur ghidat în Sala „Brâncuși” din Galeria Națională, susținut de Miruna Moraru, muzeograf Secția Artă Românească Modernă

Participarea la atelierele pentru copii se face cu înscriere prealabilă la adresa educatie@art.museum.ro. Preț atelier: 35 lei/copil. Accesul se face prin Galeria Națională, Calea Victoriei nr. 49-53. Atelierele sunt susținute de Ioana Ciuștea.

Participarea la turul ghidat se va face în baza biletului de intrare la Galeria Națională și în limita a 30 persoane. Preț bilet acces: 24 lei la care se aplică reduceri și gratuități; ghidaj gratuit.