Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Cel mai mare parc eolian marin din lume, pe deplin funcțional
turbina, parc eolian, orsted

Cel mai mare parc eolian marin din lume, pe deplin funcțional

Hornsea 2, cel mai mare parc eolian marin din lume, care se află în largul coastei Yorkshire, este pe deplin funcțional.

Proiectul dezvoltat de firma Orsted poate genera suficientă electricitate pentru a alimenta aproximativ 1,3 milioane de gospodării, informează BBC.

În urmă cu un deceniu, energia regenerabilă reprezenta 11% din configurația energetică a Regatului Unit. În 2021, reprezenta 40%, parcurile eoliene offshore fiind o importantă componentă.

Hornsea 2, parte dintr-un program uriaș de dezvoltare a parcurilor eoliene, a fost construit în 5 ani. El a preluat titlul de „cel mai mare parc eolian din lume” de la Horsea 1, ce se află în apropiere.

Noul parc se desfășoară pe o suprafață de aproximativ patru ori și jumătate mai mare decât orașul Liverpool. Fiecare dintre cele 165 de turbine se ridică la circa 200 de metri deasupra apei, paletele având 81 de metri. O singură rotație durează 6 secunde și generează suficientă energie pentru a alimenta o casă timp de o zi.

Proiecte mai mari sunt în dezvoltare în Marea Nordului, astfel că titlul e posibil să fie preluat curând de un altul.

Pe parcursul ultimului deceniu, dimensiunea parcurilor eoliene și a turbinelor a crescut, ajutând la diminuarea costurilor electricității pe care o generează.

Credit foto: Orsted