Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Seagreen, cel mai adânc parc eolian fix din lume, deplin funcțional
seagreen, scotia

Seagreen, cel mai adânc parc eolian fix din lume, deplin funcțional

Seagreen, cel mai mare parc eolian offshore din Scoția, a început să funcționeze la capacitate maximă, eliminând emisiile din alimentarea cu energie electrică.

Aflat în largul coastei Angus, parcul eolian poate genera suficientă energie electrică pentru a alimenta două treimi din gospodăriile din Scoția, potrivit BBC. Proiectul în valoare de 3 miliarde de lire sterline, care cuprinde 114 turbine gigantice, a fost realizat în mai mult de un deceniu.

Operatorul SSE spune însă că timpul de autorizare trebuie redus la jumătate dacă se dorește ca numărul de turbine să fie suficient pentru a îndeplini obiectivele guvernului în materie de schimbări climatice.

Compania susține că Seagreen va înlocui mai mult de 2 milioane de tone de CO2 în fiecare an, contribuind la reducerea dependenței Regatului Unit de combustibilii fosili pentru producerea de energie electrică.

Ansamblul se află la aproximativ 27 kilometri de coastă și la 58 de metri adâncime, ceea ce îl face cel mai adânc parc eolian fix din lume. Cele aflate în ape mai adânci, cum ar fi proiectul Hywind din largul orașului Peterhead, sunt construite cu ajutorul unor turbine plutitoare.

Planificat inițial cu 150 de turbine, numărul acestora a fost redus, deoarece generatoarele mai mari au făcut posibilă recoltarea aceleiași cantități de energie electrică cu mai puține structuri. În prezent, compania analizează fezabilitatea unei alte etape de dezvoltare prin adăugarea a 36 de turbine.

Prima producție de energie a fost generată în august 2022, dar a fost nevoie de încă un an pentru a fi complet finalizat proiectul.